Goofy voetsurfen

Regular vs Goofy Foot Surfing: Welke surfhouding ben jij?

De naam "goofy" in het surfen wordt gebruikt om een ​​houding te beschrijven waarbij de surfer zijn rechtervoet naar voren op de surfplank plaatst in plaats van zijn linkervoet. Dit wordt ook wel een "linkervoet naar voren" houding genoemd.

Aangenomen wordt dat de term "goofy" is ontstaan ​​in de jaren 1930 en 1940 toen Disney een stripfiguur creëerde met de naam Goofy, die een onhandige, onhandige en gekke persoonlijkheid had. Men dacht dat surfers die met hun rechtervoet naar voren reden een vergelijkbare houding hadden als Goofy, vandaar de term "goofy foot". De term bleef hangen en wordt nog steeds gebruikt om de houding te beschrijven van een surfer die zijn rechtervoet naar voren op het bord zet.

Regelmatig voetsurfen

Regelmatig voetsurfen is de meest voorkomende houding bij het surfen. Het betekent dat je linkervoet voor je rechtervoet staat als je op het bord staat, en je gewicht is gecentreerd op je linkervoet. Deze positie zorgt voor een betere controle over het bord, vooral bij het maken van bochten of het uitvoeren van trucs.

Om te bepalen of je een gewone voetsurfer bent, stel je voor dat je op een gladde ondergrond staat met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Laat iemand je dan zachtjes van achteren duwen. De voet waarmee je van nature naar voren stapt om je evenwicht te bewaren, is je voorste voet en zal de voet zijn die je voor je achterste voet op het board plaatst.

Goofy voetsurfen

Goofy footsurfen komt minder vaak voor dan gewoon footsurfen. Het betekent dat je rechtervoet voor je linkervoet staat als je op het bord staat, en je gewicht is gecentreerd op je rechtervoet. Deze positie kan ongemakkelijk aanvoelen voor beginners, maar sommige surfers vinden het comfortabeler als ze er eenmaal aan gewend zijn.

Om te bepalen of je een goofy foot surfer bent, herhaal je dezelfde oefening als hierboven, maar deze keer stap je naar voren met je rechtervoet in plaats van je linkervoet. De voet waarmee je van nature naar voren stapt, is je voorste voet en zal de voet zijn die je voor je achterste voet op het board plaatst.

Welke surfhouding past bij jou?

Dus, welke surfhouding is de juiste voor jou? Het antwoord is simpel: wat voor jou het meest comfortabel en natuurlijk aanvoelt. Er is geen goede of foute manier om te surfen, en zowel regelmatige als gekke voetsurfers kunnen succesvol en bedreven worden in de sport.

Als je echter net begint, is het aan te raden om beide houdingen uit te proberen om te zien welke beter voelt. Dit zal je ook helpen om je vaardigheden te ontwikkelen en je algehele surfvaardigheid te verbeteren. Als je eenmaal je houding hebt bepaald, kun je het juiste board en uitrusting kiezen die bij je stijl passen.

Conclusie

Concluderend, regelmatig en gek voetsurfen zijn de twee belangrijkste houdingen bij surfen, waarbij regelmatig voetsurfen de meest voorkomende is. Als u uw houding kent, kunt u uw vaardigheden verbeteren en de juiste uitrusting kiezen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er geen goede of foute manier is om te surfen, en welke houding voor jou het prettigst aanvoelt, is degene die je moet aanhouden. Dus ga erop uit, vang wat golven en heb plezier!

ONZE SURFKAMPEN