SURF COACHING RETRAITES

Verbeter je vaardigheden en berijd de
Golven als een pro

Welkom bij onze buitengewone surf coaching retraites - de ultieme surf coaching vakantie-ervaring die zich onderscheidt van onze reguliere surfkampen. Surf Coaching Retreats zijn volledig gericht op het verbeteren van je surfvaardigheid met toegewijde surfcoaching.

Bij onze surfcoach retreats in Marokko en Sri Lanka geloven we in één essentieel element: de aandacht, focus en het verbeteren van je surfniveau. Met een toegewijde pro-surfer als je persoonlijke surfcoach, krijg je ongeëvenaarde aandacht, begeleiding op maat en feedback van onschatbare waarde, allemaal gericht op het maximaliseren van je surfverbetering.

Ideaal voor L3 halfgevorderde surfers die nieuwe hoogten willen bereiken en L4 gevorderde surfers die hongerig zijn naar dat volgende niveau. Onze retraites bieden een meeslepende omgeving waar de enige agenda is surfen en de beste surfer worden die je kunt zijn.

Stelt u zich eens voor dat u zich koestert in de warme zon op ongerepte stranden, met golven die perfect zijn afgestemd op uw vaardigheidsniveau, terwijl u profiteert van deskundige coaching, waardoor u verzekerd bent van een transformerende reis in de sport waar u van houdt.

Doe nu mee om je surfspel naar een hoger niveau te tillen en het maximale potentieel van je surfavonturen te benutten.

Ontmoet je surfcoaches

Wie?

Pepijn Tigges

Hallo, mijn naam is Pepijn Tigges professionele surfcoach en ik organiseer de surfcoach retreat voor Solid Surf House in november en december 2023 in Taghazout, Marokko. 

Op 12-jarige leeftijd werd surfen naast school een belangrijk onderdeel van zijn dagelijkse routine. In het begin alleen voor de lol, maar kort daarna begon hij met surfen in de Nationale Kampioenschappen, maakte deel uit van het Nationale Surfteam, surfte in de WSL Qualification Series en vele jaren later deed hij mee aan het Wereldkampioenschap oftewel de World Surfing Games voor Nederland in Japan.

Dit waren enkele van de grote uitdagingen waarmee hij in zijn surfcarrière te maken kreeg. Altijd hard werken om te verbeteren, niet alleen fysiek maar ook mentaal, qua voeding en technisch.

De belangrijkste focus van de week is om samen met gelijkgestemde mensen te genieten van het proces om ons surfen te verbeteren. Met mij als je persoonlijke coach heb je een unieke en gepersonaliseerde surfcoachervaring op het hoogste niveau.

We hebben dagelijkse filmsessies, videoanalyses en veel tijd in het water om te oefenen. Net als in onze Frankrijk coaching weken, zal de groepsgrootte klein zijn, zodat je de persoonlijke aandacht en feedback krijgt die je nodig hebt om vooruitgang te boeken.

Pepijn+Tigges+portert

de data

Wanneer?

Q3: maart – 23 mei

Volgeboekt

12 weken cursus: 01 maart

08 weken cursus: 01 april

04 weken cursus: 01 mei

Q4: 23 juni - 23 augustus

3 plekken over

12 weken cursus: 01 juni

08 weken cursus: 01 juli

04 weken cursus: 01 augustus

 

1e kwartaal: september – 23 november

3 plekken over

12 weken cursus: 01 september

08 weken cursus: 01 oktober

04 weken cursus: 01 november

 

Q2: 23 december – 24 februari

6 plekken over

12 weken cursus: 01 december

08 weken cursus: 01 januari

04 weken cursus: 01 februari

 

ONZE LOCATIE

Waar?

De voordelen van surfcoaching

Surfcoaching biedt tal van voordelen voor surfers van elk niveau. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van deelname aan surfcoachingprogramma's:

Surfcoaching biedt een-op-een- of kleine groepsinstructie, waardoor persoonlijke aandacht mogelijk is. Een gekwalificeerde surfcoach beoordeelt uw vaardigheidsniveau, identificeert verbeterpunten en stemt coachingsessies af op uw specifieke behoeften. Deze gepersonaliseerde aanpak versnelt uw leercurve en helpt u sneller vooruitgang te boeken.

Zelfs ervaren surfers kunnen baat hebben bij het verfijnen van hun techniek. Surfcoaching richt zich op het verbeteren van je peddelen, houding, pop-up, onderste bochten, bezuinigingen en andere essentiële manoeuvres. Coaches geven waardevolle feedback, corrigeren uw vorm en helpen u een efficiëntere en vloeiendere surfstijl te ontwikkelen.

Surfen kan een uitdaging zijn, vooral wanneer je grotere golven bedwingt of nieuwe manoeuvres probeert. Surfcoaching biedt een ondersteunende omgeving waar je je grenzen kunt verleggen terwijl je je zelfverzekerd en veilig voelt. Werken met een coach vergroot je zelfvertrouwen, waardoor je nieuwe uitdagingen kunt aangaan en eventuele angsten of barrières kunt overwinnen die je tegenhouden.

Het begrijpen van golfselectie is cruciaal voor het maximaliseren van uw surfervaring. Een surfcoach leert je de oceaan te lezen, de beste golven voor jouw vaardigheidsniveau te identificeren en strategische beslissingen te nemen over wanneer en waar je kunt peddelen. Het leren van golfselectie verbetert je vermogen om meer golven te vangen en ze met meer controle en stijl te berijden.

Surfcoaching gaat verder dan techniek en vaardigheidsontwikkeling. Coaches leggen de nadruk op veiligheid en oceaanbewustzijn, leren je essentiële surfetiquette, begrijpen stromingen, identificeren gevaren en oefenen het juiste omgaan met surfplanken. Deze kennis zorgt ervoor dat je veilig door de line-up kunt navigeren en medesurfers en het milieu respecteert.

Soorten surfcoaching

Surfcoaching omvat verschillende benaderingen om tegemoet te komen aan verschillende behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele veelvoorkomende vormen van surfcoaching:

Ontworpen voor degenen die nieuw zijn bij het surfen, richt surfcoaching voor beginners zich op de basis. Coaches begeleiden je door oceaanveiligheid, peddeltechnieken, boardcontrole en het vangen van je eerste golven. Surfcoaching voor beginners biedt vanaf het begin een solide basis voor het ontwikkelen van goede surfvaardigheden.

Intermediate surfcoaching is voor surfers die de basis onder de knie hebben en naar het volgende niveau willen. Coaches werken aan het verfijnen van je techniek, het verbeteren van golfselectie en het introduceren van meer geavanceerde manoeuvres zoals bezuinigingen, drijvers en antennes. Intermediate coaching versnelt je progressie en helpt je om een ​​meer veelzijdige surfer te worden.

Geavanceerde surfcoaching richt zich op ervaren surfers die hun vaardigheden naar het hoogste niveau willen brengen. Coaches richten zich op geavanceerde manoeuvres, wedstrijdstrategieën, mentale voorbereiding en video-analyse om je prestaties te verfijnen. Geavanceerde coaching verlegt je grenzen en helpt je uit te blinken in uitdagende surfomstandigheden.

Een surfcoachingprogramma kiezen

Houd bij het selecteren van een surfcoachingprogramma rekening met de volgende factoren:

Zorg ervoor dat de surfcoach gekwalificeerd en ervaren is. Zoek naar certificeringen van erkende organisaties voor surfcoaching en informeer naar hun achtergrond in wedstrijdsurfen of coaching.

Iedere coach heeft een unieke manier van lesgeven. Zoek een coach wiens aanpak aansluit bij uw leervoorkeuren en -doelen. Sommige coaches richten zich misschien op technische aspecten, terwijl anderen prioriteit geven aan de mentale en emotionele aspecten van surfen.

Effectieve surfcoaching omvat regelmatige feedback en voortgangsregistratie. Vraag naar de methoden van de coach voor het geven van feedback en hoe hij uw verbetering in de loop van de tijd bijhoudt. Dit zorgt ervoor dat je je voortgang kunt meten en gemotiveerd blijft.

Overweeg de locatie en surfomstandigheden die het coachingprogramma biedt. Kies een bestemming met consistente golven die geschikt zijn voor uw vaardigheidsniveau en gewenste ervaring. Onderzoek de lokale pauzes, golfkwaliteit en drukte om een ​​lonende surfcoachervaring te garanderen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Over Surfcoaching

 

Surfcoaching is een gestructureerd en gepersonaliseerd trainingsprogramma dat is ontworpen om individuen te helpen hun surfvaardigheden te verbeteren. Het omvat het werken met ervaren surfcoaches die begeleiding, feedback en technieken bieden om de prestaties in het water te verbeteren.

Surfcoaching is geschikt voor surfers van alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Of je nu net begint of je techniek wilt verfijnen, surfcoaching kan je helpen vooruitgang te boeken en je surfdoelen te bereiken.

Surfcoaching omvat meestal een-op-eensessies of sessies in kleine groepen met een gekwalificeerde surfcoach. De coach beoordeelt je huidige vaardigheidsniveau, geeft gepersonaliseerde instructies, geeft feedback over techniek en begeleidt je door specifieke oefeningen en oefeningen om je surfvaardigheden te verbeteren.

Surfcoaching biedt tal van voordelen, waaronder versnelde ontwikkeling van vaardigheden, verbeterde golfselectie, verbeterde techniek en stijl, meer bewustzijn en veiligheid van de oceaan en meer algemeen vertrouwen in het water. Het kan surfers ook helpen specifieke uitdagingen of plateaus in hun voortgang te overwinnen.

De duur van een surfcoachingsessie kan variëren, afhankelijk van de coach en het programma. Het kan variëren van een uur tot een volledige dag, afhankelijk van de specifieke doelen en behoeften van de surfer.

Ja, surfcoaching kan worden aangepast voor kinderen van verschillende leeftijden en vaardigheidsniveaus. Er zijn gespecialiseerde surfcoachingprogramma's beschikbaar voor kinderen die gericht zijn op veiligheid, het opbouwen van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van fundamentele surfvaardigheden in een leuke en ondersteunende omgeving.

Het heeft de voorkeur om je eigen surfboard te hebben voor surfcoaching, omdat je dan kunt oefenen met een board waarmee je vertrouwd bent. Sommige surfcoaches kunnen echter huurborden aanbieden of u helpen bij het kiezen van het juiste bord voor uw vaardigheidsniveau als u er geen heeft.

De frequentie van surfcoachingsessies kan variëren, afhankelijk van je beschikbaarheid en doelen. Sommige surfers kiezen voor regelmatige wekelijkse of tweewekelijkse sessies, terwijl anderen de voorkeur geven aan occasionele tune-upsessies of intensieve trainingskampen. Je specifieke wensen bespreek je best met een surfcoach om de ideale frequentie te bepalen.

Absoluut! Surfcoaching is zeer gunstig voor competitieve surfers die hun prestaties in wedstrijden willen verbeteren. Surfcoaches kunnen waardevolle inzichten, strategieontwikkeling, wedstrijdvoorbereiding en mentale conditioneringstechnieken bieden om surfers te helpen uitblinken in een competitieve omgeving.

Om een ​​gerenommeerde surfcoach te vinden, kun je beginnen met aanbevelingen te vragen aan medesurfers of lokale surfscholen. U kunt ook zoeken in online directories, websites voor surfcoaching of informeren bij surfwinkels bij u in de buurt. Het is belangrijk om een ​​coach te kiezen met de juiste kwalificaties, ervaring en een coachingstijl die aansluit bij uw leervoorkeuren.