10 veelgemaakte fouten - Verkeerd peddelen tijdens het surfen

10 veelgemaakte fouten: verkeerd peddelen tijdens het surfen

Verkeerd peddelen – Peddelen is de basis van succesvol surfen. Het is wat je naar de line-up en de golven brengt. Maar verkeerd peddelen is een veelvoorkomend probleem waar veel surfers, zowel beginners als ervaren ruiters, last van hebben. In deze uitgebreide gids onderzoeken we de typische fouten die gemaakt worden tijdens het peddelen, en nog belangrijker, hoe we deze kunnen corrigeren. Door uw peddeltechniek te verbeteren, kunt u uw algehele surfervaring verbeteren, meer golven vangen en uw energie besparen.

1. Slechte lichaamshouding

Een van de meest voorkomende fouten bij het peddelen is een slechte lichaamshouding. Sommige surfers buigen hun rug overmatig, wat kan leiden tot weerstand en minder efficiënt peddelen. De ideale positie houdt in dat je plat op het board ligt met een lichte boog in je onderrug, waardoor je soepeler door het water kunt glijden.

2. Onjuiste plaatsing van de handen

Handplaatsing is een ander cruciaal aspect van effectief peddelen. Veel surfers plaatsen hun handen te ver naar voren op het board, waardoor onnodige weerstand ontstaat. Zorg ervoor dat uw handen op of iets achter uw schouders zijn geplaatst voor een optimale balans en kracht.

3. Flutter-kick

Sommige surfers gebruiken tijdens het peddelen een fladderende trap, waarmee ze een zwembeweging nabootsen. Deze trap is inefficiënt en vermoeiend. Gebruik in plaats daarvan een zachte, consistente beentrap of ‘kikkertrap’ om te helpen bij het peddelen. Het grootste deel van uw peddelkracht moet afkomstig zijn van uw armen en bovenlichaam.

4. Wijd peddelen

Als u te wijd peddelt, met uw handen ver uit elkaar, ontstaat een grillige en minder effectieve slag. Het is beter om je handen relatief dicht bij elkaar te houden tijdens het peddelen, waardoor je meer gericht en gestroomlijnd kunt trekken.

5. Overmatig peddelen

Te veel peddelen is een veelgemaakte fout, vooral wanneer surfers angstig of opgewonden raken. Het leidt tot vermoeidheid en vroegtijdige burn-out. Concentreer u op efficiënte en afgemeten slagen, waarbij u uw peddelintensiteit afstemt op de snelheid van de golf en uw positie in de opstelling.

6. Je kern verwaarlozen

Een sterke kern is essentieel voor peddelkracht. Het verwaarlozen van kernoefeningen in uw surffitnessroutine kan leiden tot ineffectief peddelen. Door tijdens elke slag uw kernspieren te gebruiken, kunt u uw peddeltechniek aanzienlijk verbeteren.

7. Inefficiënte ademhaling

Inefficiënte ademhaling tijdens het peddelen kan tot vermoeidheid leiden. Vergeet niet om diep en ritmisch te ademen terwijl je peddelt. Adem uit tijdens het trekken en adem in wanneer u uw armen herstelt voor de volgende slag.

8. Geen focus op timing

Een goede timing is cruciaal. Als u op het verkeerde moment peddelt, kan dit resulteren in het missen van golven of het vast komen te zitten in de impactzone. Leer de golf te lezen en op het juiste moment te peddelen om hem met succes te vangen.

9. Gebrek aan oefening

Peddelen is een vaardigheid die door oefening verbetert. Veel surfers onderschatten het belang van regelmatige peddeloefeningen op het land. Deze oefeningen helpen bij het opbouwen van spiergeheugen, kracht en uithoudingsvermogen, waardoor uw algehele peddelprestaties worden verbeterd.

10. Stijve nek en schouders

Stijve nek en schouders tijdens en na het peddelen zijn tekenen van spanning. Ontspan deze spieren door uw nek los te houden en uw schouders naar beneden te houden tijdens de peddelbeweging.

Conclusie

Peddelen is een fundamenteel aspect van surfen, en verkeerd peddelen kan een aanzienlijke invloed hebben op uw ervaring in het water. Door deze veelgemaakte fouten aan te pakken en uw peddeltechniek te verbeteren, bespaart u niet alleen energie, maar verhoogt u ook het aantal golven. Omarm deze correcties en oefen regelmatig om een ​​efficiëntere en zelfverzekerde surfer te worden. Beter peddelen leidt tot beter surfen en dat betekent meer plezier in het water.