Op de golven rijden - De 10 beste surfplekken in Mentawai

Op de golven rijden: de 10 beste surfplekken in Mentawai

Surfplekken in Mentawai – Mentawai, een Indonesische archipel, staat al lang synoniem voor surfparadijs. Deze afgelegen en ongerepte regio is een schatkamer voor surfers en biedt enkele van de meest ongelooflijke golven ter wereld. Met een cluster van eilanden verspreid over de Indische Oceaan beschikt Mentawai over een verscheidenheid aan surfspots die geschikt zijn voor surfers van alle niveaus. In dit artikel gaan we op reis door de 10 beste surfspots die Mentawai te bieden heeft. Dus zet je board in de was en bereid je voor op de golven in dit surfnirvana.

Solid Surf Camp-resort:  Mentawai-eilanden Indonesië

1. Macaronis - De 10 beste surfplekken in Mentawai

We beginnen onze reis met een van de meest iconische golven in Mentawai, Macaronis. Deze wereldberoemde linkerrifbreker heeft een bijna perfecte, mechanische vorm, waardoor hij een favoriet is onder surfers. Macaronis biedt lange ritten en wordt vaak de ‘Indo Pipeline’ genoemd. Met zijn consistente deining en perfecte vaten is het een must-visit voor surfers die op zoek zijn naar een opwindende rit.

2. Telescopen

2. Telescopen - De 10 beste surfplekken in Mentawai

Telescopen, of ‘Donderen’, is een ander juweeltje van Mentawai. Deze rechterrifpauze biedt snelle en holle golven en trekt gevorderde surfers aan die op zoek zijn naar de ultieme vatrit. Het staat bekend om zijn krachtige golven, waardoor het een uitdagende plek is die ervaren surfers beloont.

3. Lance is links

3. Lance's Left - De 10 beste surfplekken in Mentawai

Lance's Left is een van de meest consistente en gebruiksvriendelijke golven in Mentawai. Deze lange en speelse linkshandige is perfect voor surfers van alle niveaus, waardoor het een ideale plek is voor beginners om natte voeten te krijgen. De golven zijn hier niet zo zwaar als op sommige andere plekken, waardoor een veilige en plezierige surfervaring ontstaat.

4. Groene struik

4. Greenbush - De 10 beste surfplekken in Mentawai

Voor degenen die op zoek zijn naar een adrenalinestoot, is Greenbush het antwoord. Deze zware en heftige rifbreak aan de linkerkant is alleen voor gevorderde surfers. De intensiteit van de golf is niet voor angsthazen, maar levert enkele van de meest adembenemende tonnen in Mentawai op.

5. HT's (holle bomen)

5. HT's (Hollow Trees) - De 10 beste surfplekken in Mentawai

HT's, ook bekend als "Lances Right", is een rechterrifbreak van wereldklasse. Het biedt een mix van tonnen en open gezichten, geschikt voor surfers van verschillende niveaus. De golf is snel, hol en kan een uitdaging zijn, vooral bij grotere deining. Het is echter de moeite waard vanwege de ongelooflijke ritten die het biedt.

6. Macaronis Rechts

6. Macaronis Right - De 10 beste surfplekken in Mentawai

Grenzend aan Macaronis ligt Macaronis Right, nog een pareltje in de regio. Hoewel hij niet zo beroemd is als zijn buurman, is deze rechtshandige nog steeds een schot in de roos. Het biedt consistente golven en ideale omstandigheden voor surfers die willen ontsnappen aan de drukte en willen genieten van een geweldige sessie.

7. Geweren

7. Geweren - De 10 beste surfplekken in Mentawai

Rifles is een krachtige rechterrifbreker die beroemd is om zijn lange en snelle lopen. De golf wordt beschouwd als een van de beste in Mentawai voor ervaren surfers. Hier peddelen vereist toewijding en vaardigheid, maar de beloning is een onvergetelijke rit in kristalhelder water.

8. Vier bobs

8. Four Bobs - De 10 beste surfplekken in Mentawai

Four Bobs is vaak minder druk dan sommige van de bekendere plekken, maar mag niet over het hoofd worden gezien. Het is een consistente rifbreuk aan de rechterkant die een mix biedt van tonsecties en open gezichten. Deze plek is perfect voor surfers die willen genieten van een rustige sessie in een prachtige tropische omgeving.

9. Nokandui

9. Nokandui - De 10 beste surfplekken in Mentawai

Nokandui is gereserveerd voor de meest avontuurlijke surfers. Het is alleen per boot bereikbaar en biedt een van de meest uitdagende golven in Mentawai. Deze krachtige en slingerende linkshandige is niet voor bangeriken, maar degenen die hem veroveren worden beloond met enkele van de langste lopen in de regio.

10. Pitstops

10. Pitstops - De 10 beste surfplekken in Mentawai

We sluiten onze reis af met Pitstops, een gebruiksvriendelijke rifpauze aan de rechterkant. Het is een uitstekende plek voor beginnende en gemiddelde surfers die op zoek zijn naar leuke en consistente golven. De gemakkelijke start en lange ritten maken het een geweldige plek om je vaardigheden aan te scherpen.

Conclusie

Mentawai is een paradijs voor surfers en biedt een breed scala aan surfspots voor alle niveaus. Of je nu op zoek bent naar adrenaline-pompende vaten of zachte golven om te oefenen, Mentawai heeft het allemaal. Vergeet niet om het milieu en de lokale gemeenschappen te respecteren terwijl je van deze golven geniet, en je zult een onvergetelijke surfervaring beleven in dit tropische paradijs. Dus pak je board en ga naar Mentawai om op de golven van je leven te surfen.

Lees verder:  Mentawai-eilanden