Mentawai Surf ontdekken - tips en bestemmingen

Mentawai Surf ontdekken: tips en bestemmingen

Mentawai Surf ontdekken – De Mentawai-eilanden, gelegen in de Indische Oceaan, zijn een waar surfparadijs. Met hun adembenemende natuurlijke schoonheid en consistente golven van wereldklasse zijn ze een magneet geworden voor surfers van over de hele wereld. Als je een surftrip naar deze afgelegen Indonesische archipel plant, staat je een onvergetelijke ervaring te wachten. In deze gids geven we je essentiële tips en laten we je kennismaken met enkele van de beste surfbestemmingen in Mentawai, zodat je het meeste uit je avontuur kunt halen.

Een natuurwonder

De Mentawai-eilanden zijn een keten van ongeveer zeventig eilanden en eilandjes. Ze staan ​​bekend om hun weelderige regenwouden, witte zandstranden en kristalheldere water. Hoewel de schoonheid van de eilanden ongetwijfeld boeiend is, is het de constante branding die surfers uit alle hoeken van de wereld aantrekt. Het Mentawai-surfseizoen loopt doorgaans van april tot oktober, wanneer de zuidwestelijke deining epische golven oplevert voor Discovering Mentawai Surf

Surf seizoenen

 • Droge seizoen (april tot oktober): Dit is het hoogste surfseizoen in Mentawai. Tijdens deze maanden kunt u bij de meeste pauzes consistente deining, offshore wind en perfecte golven verwachten.
 • Nat seizoen (november tot maart): Hoewel het nog steeds surfbaar is, kent dit seizoen minder consistente deining en meer regenval. Er komen in deze periode echter minder surfers, wat een rustigere ervaring biedt.

Je Mentawai-surfreis plannen

Boek uw reis

Een van de eerste stappen bij het plannen van je Mentawai-surfavontuur is het boeken van je reis. Hier zijn een paar tips waar u rekening mee moet houden:

 • Kies een gerenommeerde operator: Onderzoek surfcharters of resorts met uitstekende recensies en ervaren gidsen.
 • Van te voren boeken: De Mentawai-eilanden zijn een populaire bestemming, dus verzeker je plek ruim van tevoren, vooral tijdens het hoogseizoen.
 • Overweeg all-inclusive pakketten: Veel exploitanten bieden pakketten aan die accommodatie, maaltijden en boottransfers omvatten. Deze kunnen uw reisplanning vereenvoudigen.

Essentiële zaken inpakken

Het op de juiste manier inpakken is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je een plezierige en probleemloze surftrip hebt. Hier is een checklist met essentiële zaken:

 • Surfuitrusting: Vergeet je surfplank, leash, wax en vinsleutel niet. Het is ook verstandig om een ​​reservebord mee te nemen.
 • Kleding: Lichte, ademende kleding, badkleding en uitslagbeschermers.
 • Zon bescherming: Zonnebrandcrème, zonnebril en een hoed met brede rand om jezelf tegen de tropische zon te beschermen.
 • Gezondheid en eerste hulp: Alle noodzakelijke medicijnen, basisbenodigdheden voor eerste hulp en insectenwerend middel.
 • Reisdocumenten: Paspoort, visum (indien vereist) en kopieën van belangrijke documenten.

Surfetiquette

Het respecteren van de lokale surfetiquette is essentieel om een ​​harmonieuze ervaring in de line-up te garanderen. Hier zijn enkele algemene regels die u moet volgen:

 • Wacht op je beurt: Respecteer de opstelling en neem jouw beurt in plaats van naar de voorkant van de rij te peddelen.
 • Kom niet langs: Wacht op je beurt en voorkom dat je meegaat met de golf van iemand anders.
 • Houd rekening met de lokale bevolking: Toon respect voor lokale surfers, aangezien zij vaak voorrang hebben bij hun thuispauzes.

Top Mentawai-surfbestemmingen

Laten we nu eens kijken naar enkele van de beste surfplekken die de Mentawai-eilanden te bieden hebben:

1. Tua Pejat

Wij zijn gevestigd in Tua Pejat op de Mentawai-eilanden, Indonesië, en dit is een van de meest ongerepte, mooie en exclusieve
gebieden in de hele wereld. Gebouwd op een eiland waar we een locatie aan het strand van 2,500 m2 hebben met surf van wereldklasse direct voor de deur, de ongelooflijke overvloed en verscheidenheid aan golven, ongeëvenaard ergens anders op deze aarde, is dit het absolute surfmekka.

Lees verder: Tua Pejat – Surfkampresort Mentawai

2. Telescopen

Telescopes staat bekend om zijn lange linkshandige telescopen die langs het rif naar beneden pellen. Het is geschikt voor gemiddelde tot gevorderde surfers en biedt ritten tot 300 meter.

3. Macaroni's

Macaronis wordt vaak een van de grappigste linksen ter wereld genoemd. Met een verscheidenheid aan secties is het geschikt voor surfers van alle niveaus.

4. HT's (holle bomen)

HT's is een zware, linkshandige boot die bekend staat om zijn ondiepe rif. Het is ideaal voor ervaren surfers die op zoek zijn naar uitdagende golven.

5. Geweren

Rifles is een van de kroonjuwelen van de Mentawai en levert lange, perfecte lefts op. Het is een consistente pauze en biedt op de dag ritten van meer dan 300 meter.

6. Bankkluizen

Bank Vaults is een krachtige en consistente rechtshandige, geschikt voor gevorderde surfers. Het biedt lange ritten en loopsecties.

Dit zijn slechts enkele van de vele ongelooflijke surfplekken die je tegenkomt op de Mentawai-eilanden. Elke vakantie biedt een unieke ervaring, en het is de moeite waard om er tijdens uw reis zoveel mogelijk te ontdekken.

Conclusie

De Mentawai-eilanden blijven een van 's werelds belangrijkste surfbestemmingen, en met goede reden. Ongerepte stranden, weelderige regenwouden en natuurlijk epische golven

Lees verder:  Mentawai-eilanden